Çin ve Rusya'dan ortak tatbikat: 7 gün sürecek

Çin ve Rus donanmalarının Pasifik'te başlayan ortak askeri tatbikatları devam ediyor. Çin Doğu Denizi kıyılarında yapılan tatbikat 7 gün sürecek.

Rusya ve Çin’in askeri işbirliği kapsamında "Ortak Deniz 2022" tatbikatı yapıyor. Tatbikat alanı Çin'in doğusundaki Cıciang  eyaletinin Couşan  ile Taycou şehirleri arasındaki kıyı hattı olarak bildirildi.

Tatbikat "tarafların deniz güvenliği tehditlerine karşı, ortak hareket etme kabiliyetinin güçlendirilmesine yönelik kararlılığını gösteriyor.

İki ülke uluslararası ve bölgesel barışın ve istikrarın korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. "Yeni dönemde Çin ile Rusya arasındaki kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının derinleştirilmesi de hedefleniyor.

Çin ile Rusya arasında deniz tatbikatlarının son yıllarda rutin hale geldiği gözleniyor. İki ülke donanmaları, geçen yıl Japon Denizi'nde, Vladivostok açıklarındaki Büyük Petro Körfezi sularında "Ortak Deniz 2021" tatbikatını yapmıştı.

Öte yandan Çin donanmasına bağlı bir filo, eylülde, Rusya'nın Vostok-2022 askeri tatbikatı kapsamında Pasifik Okyanusu'na açılarak Rus savaş gemileri ile ortak devriye faaliyeti yürütmüştü.

# çin # rusya # tatbikat