Çin ve Rusya'dan üç ay sonra bir ilk!

Çin donanmasından yapılan açıklamaya göre, Çin ve Rus donanmaları, 21 Aralık'tan itibaren Zhoushan'dan doğu Çin'in Zhejiang Eyaletine bağlı Taizhou'ya kadar Doğu Denizi sularında "Ortak Deniz 2022" adlı ortak deniz tatbikatı yapacak.

Doğu Harekat Komutanlığı ve Kuzey Harekat Komutanlığı donanmalarından gelen Çin kuvvetlerine Type 052D muhripleri Baotou ve Jinan, donanma fırkateynleri Binzhou ve Yancheng, ikmal gemisi Gaoyouhu, bir denizaltı, iki erken uyarı uçağı, iki denizaltısavar devriye uçağı ve üç gemi güvertesi katıldı. 

Rus kuvvetleri arasında güdümlü füze kruvazörü Varyag, denizaltı karşıtı gemi Mareşal Shaposhnikov, Sovershenny ve Soobrazitelny korvetleri ve Pechenga ikmal gemisi yer alıyor.

Ortak tatbikat, iki tarafın deniz güvenliği tehditleriyle ortaklaşa mücadele etme, uluslararası ve bölgesel barış ve istikrarı koruma çabalarını güçlendirme konusundaki kararlılığını ve kabiliyetini göstermeyi ve Çin-Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığını daha da derinleştirmeyi amaçlıyor. 

Kaynak: CCTV

# çin # rusya # tatbikat