Çin'de 6,1 büyüklüğünde deprem kameralara böyle yansıdı

Çin Deprem Ağları Merkezi'ne göre, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Aksu Eyaletine bağlı Shaya İlçesi Pazartesi günü Pekin Saatiyle 07:49'da 6,1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı ve şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde depremin merkez üssü 40.01 derece kuzey enlemi ve 82.29 derece doğu boylamında, 50 km derinlikte izlendi.

Depremin merkezi, Alaer şehrine 105 km ve Shaya İlçe merkezine 141 km uzaklıkta, yerleşim olmayan bir bölgede bulunuyor. Deprem, Aksu, Bazhou ve bölgenin başkenti Urumçi şehirleri de dahil olmak üzere bölgenin çevresinde hissedildi.

Yerel makamlara göre şu ana kadar can kaybı veya mal kaybı bildirilmedi.

Şimdiye kadar 15 araç ve valiliğe bağlı itfaiye ve kurtarma ekiplerine bağlı 70 kurtarma görevlisi depremin sarsıldığı bölgeye akın etti. İlçede bulunan itfaiye ve kurtarma ekiplerine bağlı 10 kişilik bir ekip, iki araçla depremin merkez üssü bölgesinde keşif yapıyor.

Yetkililere göre, yerel elektrik şebekesi işletimi, petrol ve gaz üretimi ve önemli petrokimya işletmelerinin işletimi depremden etkilenmedi.

Sincan demiryolu idaresi yetkilileri, etkilenen bölümdeki yolcu treni operasyonunu acilen durdurdu ve personelin, depremin hissedildiği bölgelerdeki raylar, köprüler, tüneller, sinyal ışık sistemleri ve diğer ekipmanlar üzerinde çok yönlü kontrol yapması için düzenlemeler yaptı.

Kaynak: CCTV

# çin # deprem