Esad'dan üçlü görüşmeye ilişkin açıklaması: "Somut hedeflere ulaşmak için..."

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ilk kez Türkiye, Suriye ve Rusya arasındaki üçlü görüşmeleri değerlendirdi. Rusya’nın Suriye özel temsilcisi ile görüşen Esad, somut sonuçlar alınması için Moskova ile Şam’ın önceden hazırlanması ve koordineli olmasını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'le başkent Şam'da bir araya geldi. Esad bu görüşmede ilk kez Türkiye, Suriye görüşmeleri hakkında konuştu.

“RUSYA VE SURİYE ÖNCEDEN HAZIRLANMALIYIZ” 

Suriye Cumhurbaşkanlığı da Esad’ın istihbarat şefleri başlayan savunma bakanları seviyesi çıkarılan, dışişleri bakanları ve devlet başkanları düzeyinde devam etmesi planlanan üçlü görüşmeler hakkında değerlendirmeler yaptığını duyurdu. Yapılan resmi açıklamada Esad’ın üçlü görüşmelerin verimli ve sonuç alıcı olması için Moskova ile önceden koordine edilmesi isteğini aktardığı belirtildi:

- Bu tür görüşmeler, verimli olması ve Şam'ın beklediği somut hedeflere ulaşılması için Rusya ve Suriye arasında önceden koordine edilerek ve planlanarak hazırlanmalı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre Esad'ın "Şam'ın beklediği somut sonuçlar arasında Suriye topraklarındaki işgalin sona ermesi ve teröre desteğin kesilmesi olduğunu” Rus temsilciye aktardığı belirtildi. Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev de, Moskova'nın üçlü görüşmeleri değerli bulduğunu, bu görüşmelerin sürmesinin ve dışişleri bakanları düzeyinde temasların kurulmasının önem arz ettiğini söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal

# esad # moskova # rusya