Filistinli Gazeteci İsrail ve Batı Basınının Yalanlarını Anlattı

Filistinli Gazeteci Muhammed Abu Takiya, Ulusal Kanal’da yayınlanan Ezber Bozan programında Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’in konuğu oldu. Abu Takiye, HAMAS’ın Aksa Tufanı operasyonu ve İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Filistinli Gazeteci İsrail ve Batı Basınının Yalanlarını Anlattı

Gazze’ye yoğun hava operasyonlarına rağmen HAMAS, sızma operasyonlarına devam ediyor.

Bölgeyi ve direniş hareketlerini en iyi bilen Filistinli gazetecilerden Muhammed Abu Takiya, Ulusal Kanal’da, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in sorularını yanıtladı.Takiya, Filistin direnişin, Aksa Tufanı operasyonu ile İsrail’e karşı yek vücut olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze sınırında askeri birlikleri ziyaret etmişti. Filistinli Gazeteci Takiya, ziyarete ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaştı. İsrail skerlerinin Netanyahu’yu protesto ettiğini ve birlikten kovduğunu aktardı. Olayın İsrail basınında yayınlanmasına rağmen, Batı medyasınca gizlendiğine dikkat çekti.

Takiya, Batı medyasının “savaşı HAMAS çıkardı” söylemlerine tepki gösterdi. "Bölgede savaş yıllardır var" diyen Takiya, ABD ve Batı basınında yer alan İsrail yalanlarını video ve fotoğraflarla tek tek ifşa etti.


# israil # gazze # filistin # hamas