George Soros kimdir?

Finans spekülatörü ve iş adamı George Soros'un hayatı merak edildi. Peki, George Soros kimdir? İşte George Soros'un biyografisi...

George Soros kimdir?
George Soros

ABD'li finans spekülatörü George Soros'un hayatını merak edildi.

GEORGE SOROS KİMDİR?

George Soros, 12 Ağustos 1930 tarihinde, Budapeşte, Macaristan’da dünyaya geldi. 1947 senesinde İngiltere’ye göç eden Soros, Londra Ekonomi Okulu (London School of Economics)’na kayıt oldu ve bu okulu 1952 yılında bitirdi. 1956 yılında New York’a taşınan Soros, F.M. Mayer ile beraber 1956–1959 yılları arasında arbitraj tüccarı olarak çalışmasının ardından Wertheim Şirketi’ne geçerek burada 1959-1963 yılları arasında ekonomi analisti olarak görev yaptı.

1970 yılında Quantum Vakfı’nın kuruluşuna Jim Rogers ile beraber ortak oldu. İngiltere’de 16 Eylül 1992 tarihinde gerçekleşen ve tarihte Kara Çarşamba olarak anılan ekonomik krizde döviz kuru ile oynayarak sadece bir gün içerisinde toplam 1.1 milyar dolarlık bir kar elde etti. 

Turuncu devrim finansmanı için Açık Toplum Vakıflarını kuran Macar asıllı Amerikalı spekülatör, dünyanın pek çok yerinde ABD'nin lehine turuncu devrimleri finanse etti. ABD'nin "yaratıcı yıkıcılık" organizasyonlarının finansörü oldu. Soros, Yugoslavya'nın parçalanması sürecinde etkin rol aldı. Açık Toplum Vakfı'nın yan kuruluşları aracılığıyla Yugoslavya'da yaratıcı yıkıcılık faaliyetlerini finanse etti. 

Kaynak:

1- https://www.aydinlik.com.tr/haber/bati-medyasi-george-soros-kalp-krizinden-oldu-388603

2- https://www.yeniakit.com.tr/biyografi/george-soros

3- https://tr.wikipedia.org/wiki/George_Soros

4- https://www.teoridergisi.com/batinin-yikicilik-sablonu

# George Soros