Güney Kıbrıs Rum Yönetimi seçimlerinde silahlandırma vaatleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde pazar günü başkanlık seçimleri yapılacak. Seçimlerinin ilk turunda yarışacak 14 adayın büyük bir bölümü, savunma bütçesini artırmayı ve Rum Milli Muhafız Ordusu'na yeni silahlar almayı vadediyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yapılacak başkanlık seçimlerinde silahlandırma vaatleri öne çıkıyor.

6 Şubat Pazar günü yapılacak başkanlık seçimlerinin ilk turunda yarışacak 14 adayın büyük bir bölümü, savunma bütçesini artırmayı ve Rum Milli Muhafız Ordusu'na yeni silahlar almayı vadediyor.

Ada'nın silahlandırılması ve savunma payının artırılması konusunda adayların büyük bir bölümü de seçim vaatlerinde aynı temayı işliyor.

Rum Milli Muhafız Ordusu'nun güçlendirilmesi gerektiği ve bunun için de daha fazla silaha ihtiyaç duyulduğu konusunda birleşiyor adaylar.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin 8. başkanını belirleyecek seçimlerin ilk turunda yarışacak adayların tamamına yakınının ortak görüşe sahip olduğu ikinci konu da seçmene verdikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Rumların masayı terk etmesiyle 2017'de çöken barış müzakerelerine geri dönüş mesajı oldu.

14 adayın yarısından fazlası KKTC ile diyaloğun başlatılmasından yana ve müzakerelere dönüleceğine dair açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ilk turuna katılım hakkı kazanan 14 adaydan biri, ilk turda yüzde 50'den bir fazla oy alması halinde Rum kesiminin yeni lideri seçilecek, adaylardan hiç birinin yüzde 50'yi geçememesi durumunda ise ilk turun en çok oyunu alan 2 aday, 12 Şubat Pazar günü yapılacak 2. tur seçimlerde yarışacak ve en fazla oyu alan başkan seçilecek.

# Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # GKRY