İmran Han liderliğindeki "uzun yürüyüş" 3. gününde

ABD darbesiyle başbakanlığı düşürülen Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri İmran Han, yüz binler eşliğinde İslamabad’a yürüyor. İmran Han, Lahor’dan başlattığı uzun yürüyüşün 3. gününde Sadhoki’de milyonlarca Pakistanlıya seslendi. "ithal hükümeti reddediyoruz" diyen İmran Han, bir kez daha hüküm

Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han, yüz binler eşliğinde İslamabad'a yürüyor...

Pakistan’da, Ekim ayında yapılan 8 ara seçimden 6’sını, İmran Han’ın liderliğindeki Pakistan Adalet Hareketi Partisi kazanmıştı. ABD destekli koalisyon hükümetinin tüm engellemelerine rağmen seçimin galibi olan İmran Han, Lahor’dan İslamabad’a yürüyüş başlattı.

Yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen “uzun yürüyüş”ün rotası, 380 kilometre uzunluğunda… Yürüyüşte İmran Han’a yüz binlerce Pakistanlı eşlik ediyor.

Yürüyüşün 3. gününde Sadhoki’de miting düzenleyen İmran Han, Pakistan’ın ABD ve Batı’nın kölesi haline getirmek isteyenlere izin verilmeyeceğini bir kez daha vurguladı. “İthal hükümeti reddediyoruz” diyen İmran Han, ulusu özgürleştirmek için yola çıktıklarını söyledi. Hükümeti, bir an önce erken seçimleri ilan etmeye çağırdı.

Özgür ve adil seçimler istiyoruz. Ülkeyi kimin yöneteceğine halkın kendisi karar verir; abd ya da başka biri değil. bu millet hırsızları kabul etmek dışında her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Yürüyüşümüzün amacı, kararların milletimizin kendisi tarafından alınmasıdır.

Yürüyüş konvoyunun 4 Kasım’da İslamabad’a ulaşması bekleniyor. Ardından erken seçim talebiyle İslamabad'da süresiz oturmaya eylemi başlatılacak.

İmran Han, Cuma günü yaptığı açıklamada, “uzun yürüyüşün” barışçıl olacağını ve İslamabad'da parlamento ve bakanlıkların bulunduğu kırmızı bölgeye girmeyeceklerini belirtmişti. Han, yürüyüşe katılan Pakistanlılara güç kullanılırsa bundan hükümetin sorumlu olacağını vurguladı.

ABD destekli koalisyon hükümeti ise, Han'ın yürüyüşüne karşı başkentte önlemleri artırıyor. Şehrin giriş ve çıkışlarına yüzlerce konteyner yerleştirilirken, İslamabad genelinde 30 bin polisin konuşlandırılacağı bildirildi.

# pakistan # pakistan başbakanı imran han kimdir