İşte Batı'nın Geldiği Son Nokta! Kanada Parlamentosunda Nazi Askeri Ayakta Alkışlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Kanada ziyaretinde skandal anlar yaşandı. Zelenski'nin, Kanada parlamentodaki konuşmasının ardından bir savaş gazisi olarak tanıtılan eski bir Nazi askeri ayakta alkışlarla karşılandı.

İşte Batı'nın Geldiği Son Nokta! Kanada Parlamentosunda Nazi Askeri Ayakta Alkışlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Cuma günü Kanada Parlamentosu'ndaki konuşmasının hemen ardından Meclis Başkanı Anthony Rota, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Nazi askeri birliğinde görev yapmış olan 98 yaşındaki Ukraynalı Yaroslav Hunka'yı alkışlattı. Kanada Parlamentosu, eski Nazi askerini ayakta alkışladı.

Rota, Hunka'yı takdim ederken, şu skandal sözleri kullandı:

- Bugün burada, Ruslara karşı Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaşan ve bugün 98 yaşında olmasına rağmen birlikleri desteklemeye devam eden İkinci Dünya Savaşı'ndan Ukraynalı-Kanadalı bir gazimiz var. O bir Ukrayna kahramanı, bir Kanada kahramanı ve biz ona tüm hizmetleri için teşekkür ediyoruz.

Yahudilerden Tepki Geldi

- Yahudi savunma grubu olan Simon Wiesenthal Merkezi Dostları (FSWC) tarafından yapılan sert açıklamada, "Kanada Parlamentosu'nun, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin ve diğerlerinin toplu katliamına karışmış bir Nazi askeri birliğinde görev yapmış Ukraynalı bir gaziyi tanımasından derin rahatsızlık duyulduğu.
# Ukrayna # neo nazi # Kanada