Kanada'da ekonomi ötanaziye sürüklüyor

Kanada’da karnını doyurmak için iş bulamayanlar, kirasını ödeyemeyenler, engelliler, emekliler hatta öğrenciler yani devletinden umudunu kasenler hayatlarından vazgeçiyor. Devletin sahip çıkamadığı aç, fakir ve yoksullar ötanaziye başvurmaya başladı. Ötanazi olamayanlar ise intihar etmeyi düşünüyor.

Yıllık enflasyonun son 40 yılın zirvesindeki Kanada’da ekonomi raydan çıktı. Geçinemeyen insanlar hayatından vazgeçmeye başladı.

Kaynak ülkenin en önemli yiyecek yardımı yapan kuruluşlarından biri olan “Food Bank” yani Gıda Bankası. Yardım kuruluşuna göre mali güvensizlikle karşı karşıya olanla engelliler, emekliler, iş bulamayanlar, emekliler, öğrenciler yoksulluk içinde yaşamak yerine ölmek istiyor. Bir çoğu doktor destekli ötanaziye başvuruyor. Yasal kriterlere uymayanlar ise intihar etmeyi düşünüyor.

Bir zamanlar yani 1990’lı yılların devlet yardımları ile ünlü ülkesi Kanada’da insanlar aç. Halk giderek yoksullaşıyor. Justin Trudeau yönetiminin düşük gelirli ailelere vergi indirimi, bir seferlik kira yardımı yetmedi. İş bulamayan, kirasını ödeyemeyen, karnını doyuramayanlar ölümü tercih ediyor. 2016 itibariyle yasallaşan ötanaziye başvuru sayısı artıyor.

Fakir ve aç insanlara yardım için kurulan “Food Bank” kampanyasının yöneticilerine göre Kanada hükümeti insanlarına sahip çıkamıyor.

Ülkede 2021 yılında ötanaziye başvuru sayısı 10 kat arttı. 10 binden fazla Kanadalı hayatını doktor kontrolünde sonlandırdı.

# Kanada # ekonomi # ötanazi