Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'ne saldırı düzenlendi

Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'ne saldırı düzenlendi. Saldırıda köprü üzerinde seyreden bir kamyon havaya uçuruldu. Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstatinov, saldırının Ukrayna tarafından yapıldığını açıkladı.

ABD destekli Ukrayna yönetimi müzakereye yanaşmadığı gibi bölgedeki saldırılarını da sürdürüyor.

Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'ne saldırı düzenlendi. Rusya Ulusal Anti-Terör Komitesi, Kırım köprüsünde bir kamyonun havaya uçurulduğunu açıkladı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Kırım Parlamentosu başkanı Vladimir Konstatinov, Kırım Köprüsü olayından Ukrayna'nın sorumlu olduğunu kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım Köprüsü olayı sebebiyle Hükümet komisyonu oluşturması talimatı verdiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ise Kırım Köprüsü’ndeki olayın nedenlerini belirlemek için komisyon oluşturmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova “Kiev rejiminin sivil altyapının yıkımına tepkisi, onun terörist doğasını kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Rus Demiryolları tarafından yapılan açıklamada, köprüde oluşan hasar nedeniyle Kırım'a gitmesi planlanan tüm tren seferlerinin geçici olarak askıya alındığı ve bilet satışlarının da durdurulduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna operasyonu devam ediyor. Çeçen lider Ramazan Kadirov, Vladimir Putin'e doğum günü hediyesi olarak 20 bin Çeçen asker gönderileceğini açıkladı.

Sahada gücü tükenen Ukrayna ordusundan onlarca asker Rus güçlerine teslim oldu.

# rusya # mariya zaharova # Mihail Mişustin # Ukrayna