KKTC'de "Imagine" programı engellendi

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'nin Türkiye'de duyurduğu KKTC'de federasyon sistemini savunan "Imagine" adlı eğitim programı KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından engellendi. Projenin, Kıbrıs adasında iki aynı otorite/devlet bulunduğu gerçeğinin göz ardı edildiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde federasyon sistemini savunan Imagine Eğitim Programı, Cumhurbaşkanlığı tarafından ertelendi.

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'nin Türkiye'de gündeme getirdiği program Alman Elçiliği ile BM Barış Gücü tarafından destekleniyor. Eğitim sistemi üzerinden sözde 2 toplumu birleştirme propagandası yürütülüyor.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs adasında iki aynı otorite/devlet bulunduğu gerçeğinin göz ardı edildiğini belirtti.

Donangil, projede KKTC’nin izlemekte olduğu egemen eşitlik ve bunun gereklerine dayalı siyaset açısından bazı sakıncalı hususlar içerdiğinin tespit edildiğini de keydetti.

Sözde eğitim programı, İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin himayesinde, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ve Dayanışma Evi tarafından uygulanıyor.

Alman Elçiliği ile BM Barış Gücü’nün desteğiyle yürütülen ve her iki toplumdan öğrencilerin katıldığı bir program 2016 yılından beri KKTC Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde yürütülüyor.

# BM Barış Gücü # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # KKTC Cumhurbaşkanlığı # KKTC