LGBT temalı dondurmaya yasak! Cinsiyetsizleştirme politikasına tepki gösteren ülkeler artıyor

Unilever firmasına ait olan Algida dondurmada skandal LGBT ambalajı ülkelerde yasaklandı. Çocukların da kolaylıkla marketlerde ulaştığı Algida markasının dondurma kabında LGBT teması tepkilere neden oldu. İşte LGBT temalı Algida dondurma satışını durduran ülkeler...

LGBT temalı dondurmaya yasak! Cinsiyetsizleştirme politikasına tepki gösteren ülkeler artıyor

1930 yılında Yahudi asıllı Hollandalı margarin üreticisi Margarine Unie ile İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers’ın birleşmesiyle oluşan Unilever firmasının markası olan Algida dondurma yine LGBT temasını öne çıkardı. 

Cinsiyetsizleştirme politikasını her sene yürüten Algida bu kez dış ambalajda LGBT temasını kullanarak marketlere ve alışveriş platformlarına dağıttı. Algida markası her yaz yeni bir algı ile LGBT'nin aile birliğini bozan ve cinsiyeti ortadan kaldıran korkunç politikasına destek veriyor. 

algida dondurmadaki lgbt teması

TÜRKİYE LGBT TEMALI DONDURMAYI SINIRLARDAN GEÇİRMEDİ!

Uzmanların harekete geçtiği ve marketlerden hızla kaldırılması konusunda uyarılarıyla beraber Çin ve Rusya gibi ülkeler harekete geçti. Algida'nın LGBT bayraklı dondurmasının satışını durdurdu.

Ardından Katar da yasaklanan Algida dondurmaları için ise Türkiye ülkeye girişini bile istemedi. Satışı konusunda kesin kararlar alan Türkiye ürünün diğer dondurmalarının satışını da azalttı. 

algida dondurmadaki lgbt teması

Sosyal medyada ise Algida'ya tepkiler yağdı. Vatandaşlar hesaplarında çocukların kolaylıkla ulaştığı bu tarz ürünlerin satışlarının normalleştirilmesinin acilen durdurulması gerektiğini belirtti. Daha öncede H&M giyim markası LGBT temalı ürünler satışa sunmuştu. 

# lgbt # dondurma # LGBT bayrağı # yasak