Mekke'yi sel vurdu

Mekke'de şiddetli yağışlar sonucu Al-Ja'rana köyünde sel meydana geldi. Bu sırada Suudi yetkililer aşırı zorunluluk dışında dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunda ve bazı eğitim yetkilileri eğitime ara verdi.

Mekke-i Mükerreme şehri şiddetli yağmura tanık oldu. Yetkili makamlar, aşırı zorunluluk halleri dışında dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunurken, bazı eğitim yetkilileri sağanak yağış nedeniyle eğitime ara verdi.

Sosyal medyada dolaşan video görüntüleri, yerleşim yerlerinde şiddetli yağışların ardından sağanak yağış akışını gösterdi. Özellikle Al-Nuzha mahallesi ve Al-Zahra mahallesinde etkiliydi.

Suudi Sivil Savunma sözcüsü, yağmur yağdığında talimatlara uymanın ve dikkatli olurken aşırı zorunluluk dışında dışarı çıkmamanın önemini vurguladı.

Taif Üniversitesi de hava durumu nedeniyle Taif'te ve üniversitenin şubelerinde derslere katılımın internet üzerinden yapılması şartıyla eğitimin askıya alındığını duyurdu ve bu da Mescid-i Haram Koleji ve Enstitüsünde duyuruldu.

Yollarla ilgili olarak, Mekke-i Mükerreme Emirliği'ndeki Kriz ve Afet Yönetim Merkezi, "yağmur nedeniyle tünellerin önlem olarak kapatıldığını" belirterek, herkesi güvenlikleri için alternatif yolları kullanmaya çağırdı.

Merkez, tedbir çağrısında da bulunarak, "Güvenliğiniz için bölge valiliklerinde yağışlı durum sona erene kadar evlerinizde kalmanızı ve yağmur toplanma yerlerini açığa çıkarmamanızı temenni ediyoruz." dedi.

Bununla ilgili olarak cami imamları, ibadet edenlerden evlerinde namaz kılmalarını isterken, camiler hoparlörlerden "Pazartesi günü sabah namazını evlerinizde kılın" mesajı verdi.

Ayrıca Cidde'deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki ilgili makamlar, kötü hava koşulları nedeniyle birçok uçuşun kalkışının ertelenmesinin ardından yolcuları uçuş programlarını teyit etmek için havayollarıyla iletişime geçmeye çağırdı.

Kaynak: Unews

# Mekke # sel