Esad'a yakın isim Abu Abdullah: "Türkiye'de altılı masaya değil Vatan Partisi'ne güveniriz"

Suriye’de Baas Partisi Eğitim Müdürü Bessam Abu Abdullah, Suriye Devlet Televizyonu'nda Türkiye'deki muhalefete ilişkin değerlendirmeler yaptı. Abdullah, emperyalizmin, ılımlı laik muhalefetle Büyük Ortadoğu Projesine can suyu olmaya çalıştığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a yakınlığıyla bilinen Suriyeli gazeteci yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah, “Türkiye'de altılı masaya değil Vatan Partisi'ne güveniriz” dedi.

Baas Partisi Eğitim Müdürü Bessam Abu Abdullah, El Vatan gazetesindeki köşesinde ve Suriye Devlet Televizyonunda katıldığı bir programda, Türkiye’deki muhalefeti değerlendirdi. Arap medyasına konuşan bazı Türk yazarlar, altılı masayı Suriye ve Esad dostu diye tanıttı. Vatan Partisi’ni hedef aldığı konuşmasında bir yazar, "Doğu Perinçek’in Erdoğan’ı savunduğunu ve onun payandası” olduğunu iddia etti. Dr. Bessam Abu Abdullah, bu değerlendirmeye itiraz ederek, bu yazarların Suriye ve Arap kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, ABD’ci, NATO'cu, kapitalist emperyalist çözümlerin temsilcilerini akladığını, Suriye’nin dostları Rusya, Çin ve İran’a düşman olan altılı masa ve HDP’nin propagandasını yaptığını söyledi.

 

ABD LAİK MUHALEFETE GÖZ KIRPIYOR


Abdullah, konuşmasında Doğu Perinçek, Vatan Partisi, TGB, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinin Türkiye ve Suriye için önemini, mücadelesini anlattı. Ayrıca Bessam Abu Abdullah, Suriye’nin dostlarını iyi tanıması, onlara vefalı olması, en zor dönemlerde onunla dayanışma içinde olanlara özel bir kıymet vermesi gerektiğini ve emperyalizmin daha önce ılımlı İslam ile BOP'u hayata geçirmeye çalıştığını, şimdi ise ılımlı laik muhalefetle BOP'a can suyu olmaya çalıştığına dikkat çekti.

ROCKEFELLER'İN TAKİPÇİSİ RIFKIN


Bessam Abdullah'ın yazısında şu ifadeler yer aldı:

- Vatan Partisi, Suriye'ye destek için pozisyonunu (en baştan bu yana) açıkça beyan eden tek partidir. Nisan 2013'te Ulusal Kanal, Erdoğan'la çatışmanın dorukta olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Esad ile bir röportaj yaptı ve ona özgürce sordu, tüm dosyaları önüne koydular ve o da cevap verdi. O röportaj o dönem Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı ki, Ahmed Davutoğlu, Ulusal Kanal'ı kendi tabiriyle 'katili' tanıtmakla suçladı. Onlar da ona şu cevabı verdiler: 'Cumhurbaşkanı Esad ile görüşmek için Şam'a gittik ve sorularımızı özgürce yanıtladı. Sorularımızı aynı şekilde yanıtlamak için buraya gelmeye hazır mısınız? Gelmeniz için sizi cesaretlendiriyoruz. Perinçek'in Suriye'yi birkaç kez ziyaret etmesi ve Devlet Başkanı Esad ile görüşmesini ek olarak, Şam ve Ankara'daki pozisyonları açık ve nettir. Kötü zamanda gerçeği söyleyen çok az kişi var ve Perinçek de o birkaç kişiden biri...
 Arap Baharı denen şeyin nasıl üretildiğini (düşünün). Türk muhalefetinin şimdi bir Amerikalı ve bir İngiliz'in bağrında olduğu gibi, başekonomi danışmanı Jeremy Rifkin de Rockefeller'ların takipçisidir ve resmen Türkiye'ye atanmıştır.
# vatan partisi # suriye # beşar esad # türkiye # Doğu Perinçek