Refah'a İsrail saldırıları devam ediyor! İsrail'den yeni bir geri adım geldi

İsrail 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah’a saldırmaya devam ediyor. Refah içinde Kassam Tugayları ile İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. İsrail tepkiler karşısında geri adım attı. Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın insani yardım girişi için açıldığını duyurdu.

Refah'a İsrail saldırıları devam ediyor! İsrail'den yeni bir geri adım geldi

İsrail karadan ve havadan 1 buçuk milyon Filistinlinin yaşadığı Refah kentine saldırmaya devam ediyor. İsrail saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Saldırılara dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Venezuela, Endonezya, Katar, Malezya, Lübnan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği; İsrail’in Refah saldırısını kınadı.

İsrail ise tepkiler karşısında geri adım attı. Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın insani yardım girişi için tekrar açıldığını duyurdu.

Refah kentinde Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Ayrıca Kassam Tugayları kent dışındaki İsrail mevzilerini vurdu.

Irak’taki direniş güçleri de kuzeyden İsrail’in Eilat Limanını hedef aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ise Gazze sahiline kurulacak geçici liman inşaatını bitirdiklerini duyurdu. Limana kurulacak seyyar iskele ise İsrail'in Aşdod Limanı'nda bekletiliyor. Amerika insani yardımları, Güney Kıbrıs'tan bu limana getirecek.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# israil # refah # gazze # son dakika