Rus füzeleri işte böyle konuşlanıyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, "Yaris" füzesinin fırlatma odasına yerleştirilme sürecinin bir bölümünü belgeleyen bir video yayınladı ve "Kozelsk" oluşumunun, Stratejik Füze Kuvvetleri arasında yeniden konuşlandırılacak ilk oluşum olduğunu belirtti.

Füzeyi odaya yükleme işlemi birkaç saat sürüyor ve 2022 yılı için Stratejik Füze Kuvvetlerini yeniden silahlandırma planının uygulanması, modern stratejik füze sistemlerinin payının artmasına ve taşıma kabiliyetinin artmasına izin verecek.

Stratejik Füze Kuvvetleri, muharebe hizmeti koşullarını iyileştirmek için bir sosyal altyapı yapısı oluşturmak için çalışırken, yeni füze sistemleriyle donatmanın yanı sıra kendisine verilen görevleri yerine getiriyor.

Yaris füze sistemi, çok sayıda savaş başlığına sahip katı yakıtlı, silo tabanlı kıtalararası balistik füzelerle donatılmış bir Rus stratejik füze sistemidir. Moskova Isı Mühendisliği Enstitüsü tarafından Rus akademisyen Yuri Solomonov'un gözetiminde geliştirilen, Topol füzelerinin bir modifikasyonudur ve gelecekte vurucu gücün temeli olan Topol ile birlikte UR-100N füzelerinin yerini alacaktır. 

Kaynak: Unews

# rus # füze # rusya # rusya savunma bakanlığı