Rusya'da LGBT propagandası yasaklandı

Rusya’da LGBT propagandası yasaklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek propagandayı yasaklayan yasa tarafından onaylandı.

Batı sisteminin aileye, çocuğa, kadın ve erkeğe yönelik saldırısına karşı Rusya önemli bir adım attı. Rusya’da LGBT propagandası yasaklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayladığı yasaya göre, geleneksel olmayan cinsel ilişki ve pedofilinin kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yoluyla yaygınlaştırılması yasa dışı olarak değerlendirilebilecek. Aynı mecralarda gençler arasında cinsiyet değiştirme çağrıları da yasak kapsamına alındı.

Çocukların LGBT ile ilgili bilgileri dinlemesi ve izlemesine erişimi sınırlayan mekanizmanın hayata geçirilecek. Onaylanan yasayla, hükümet tarafından yetkilendirilen bir kuruluşun izleme yapmasına olanak sağlanacak.

LGBT, pedofili ve cinsiyet değiştirme propagandasını sağlayan ülkedeki gerçek ve tüzel kişiler ile yabancılar ve yabancı kitle iletişim araçlarına yönelik cezalar da belirlendi. Yasada belirtilen propagandayı yapanlara 50 bin Rus rublesi ile 10 milyon Rus rublesi arasında para cezasına çarptırılacak.

# rusya # LGBTQ # LGBT dayatması # vladimir putin # pedofili