Rusya'dan NATO'ya nükleer tatbikat yanıtı

NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu sürdüren Rusya, nükleer silahlarla tatbikat yaptı. Kremlin, stratejik caydırıcı güçlerin başarıyla test edildiğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Batı'nın, Rusya'ya karşı topyekün "durdurma siyaseti" izlediğini söyledi.

NATO’nun Ukrayna üzerinde doğuya genişleme planlarına set çeken Rusya, nükleer silahlarla tatbikat yaptı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ile Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı.

Kremlin, stratejik caydırıcı güçlerin test edildiği tatbikatta, tüm füzelerin özelliklerini kanıtlayarak hedeflerine başarıyla ulaştığını duyurdu.

“BATI RUSYA’YA KARŞI HİBRİT SAVAŞ BAŞLATTI”

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Batı'nın, Rusya'ya karşı topyekün "durdurma siyaseti" izlediğini belirtti. "Hibrit savaş başlattılar, Rusya’yı yok etmek istiyorlar. " ifadelerini kullandı:

- Dünya üzerinde egemenliğini kurmaya çalışan ABD önderliğindeki Batı, ülkemize karşı hibrit savaş başlattı. Düşmanlar, Rus ekonomisini yok etme, iç siyasi istikrarı baltalama ve bizi çatışma alanında yenme, sonunda da asırlık devletimizi önemli ölçüde zayıflatma, hatta ve hatta yok etme hedefini güdüyor ve bunu gizlemiyor.

Lavrov, ABD ve Batı’nın Rusya’yı durdurmak için Ukrayna'ya her türlü silah, finansman ve istihbarat desteği sağladığını hatırlattı. “Bu durum onları, meselenin tarafı yapıyor” dedi. Washington ve peşinden giden Avrupa ülkelerinin, Rusya'yı izole etme girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğunu vurguladı.

Batı’nın, savaşı sürdürmek için tonlarca silah ve milyarlarca dolarlık finans desteği sağladığı Ukrayna ise, Batılı dostlarından yeni destek istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkede altyapı hizmetlerinin büyük oranda yok olduğunu söyledi. Avrupa’nın güvenliği için savaştıklarını belirten Zelenskiy, NATO ülkelerinin liderlerine, “Paraya ihtiyacımız var. Henüz tek bir kuruş bile almadık. Sizden bugün gerekli kararı vermenizi rica ediyorum" sözleriyle seslendi.

# Ukrayna # Volodimir Zelenskiy # nato # rusya # tatbikat