Sisi'den Azerbaycan ve Hindistan ziyaretleri

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Hindistan ve Azerbaycan'a ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde, ticari ve güvenlik konuları başta olmak üzere bir çok stratejik konuda mutabakat anlaşmaları imzalandı. Mısır Cumhurbaşkanı'nın bir sonraki ziyareti ise Ermenistan olacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası, ortak basın toplantısında konuşan Hindistan Başbakanı Modi, "Hindistan-Mısır Stratejik Ortaklığı kapsamında uzun vadeli işbirliği yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Modi'yi Mısır'a davet ederek, iki ülke arasındaki bağların ileriye taşınmasını istediğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı, Hindistan ile iki ülke arasında siber güvenlik, kültür, bilgi teknolojisi ve medya alanlarında mutabakat anlaşması imzalandı.

Sisi daha önce Ekim 2015'te ve Eylül 2016'da Hindistan'ı ziyaret etmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, Hindistan ziyareti sonrası resmi temaslar için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüştü. Sisi, temaslarında Azerbaycan'daki iş insanları ile de buluştu.

Aliyev, iki ülke ilişkilerinin gelişimi konusunda birçok alanda iş birliği için büyük fırsatlar bulunduğunu ifade etti. Aliyev karşılıklı ticaret hacmini arttıracaklarını bildirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, başta ilaç sanayisi olmak üzere, ortak girişimler ve ortak yatırımlar hususunda anlaştıklarını ifade etti.

Liderler, görüşme sonrasında Azerbaycan ve Mısır arasında, su kaynakları yönetimi, kültür ve ticaret alanlarında iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Azerbaycan'ın ardından Ermenistan'ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

# aliyev # Azerbaycan # Sisi # hindistan