Trump’ın yükselişini durdurma hamlesi

ABD’de seçim süreci yaklaşırken kılıçlar çekildi. Eski ABD Başkanı Trump hakkındaki iddianame kabul edildi. Trump, ‘Soros’un savcısı Biden’ın pis işlerini yapıyor.’ dedi. Geri adım atmayacağını vurgulayan Trump, Biden’ı Beyaz Saray’dan göndereceğini söyledi.

Eski ABD Başkanı ve 2024 Başkan Adayı Donald Trump, cezai suçlamalarla yüzleşen ilk Amerikan başkanı oldu.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’in hazırladığı iddianame, New York Büyük Jürisi tarafından kabul edildi.

Soruşturmanın, Trump’ın 2016’da Amerikalı bir porno yıldızına “sus payı” vermekle suçlanmasıyla bağlantılı olduğu ileri sürüldü.
Yargıçlar, suçlamaların içeriğini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Böylece Trump’ın adaylığını etkileyip etkilemeyeceği de ortaya çıkacak. Her halükârda Eski Başkan Trump’ın gelecek hafta Manhattan’a giderek parmak izi vermesi ve adli sicil için fotoğraf çektirmesi bekleniyor.

Trump, haberi daha önce FBI baskınına uğrayan Florida’daki Mar-o-Lago malikanesinde aldı. Suçlamaları “siyasi” olarak niteleyen Trump, soruşturmanın “kesinlikle seçimlere müdahale” olduğunu söyledi:

- Bu tarihteki en üst düzeydeki siyasi zulüm ve seçim müdahalesidir. Radikal solcu Demokratlar ‘Amerika’yı Yeniden Büyük Yap’ (MAGA) hareketini yok etmek için cadı avına çıktı. Adalet sisteminin militarize edilerek bir Amerikan başkanının suçlanması ülke tarihine kara leke olarak geçecek.


Anketlerde açık ara önde götürdüğünü kaydeden Trump, Demokratların siyasi rakiplerini yarış dışı bırakmak için bu saldırıyı organize ettiğini dile getirdi:

- George Soros tarafından özenle seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New York'u ele geçiren benzeri görülmemiş suç dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve saldırıları görmezden gelerek Joe Biden'ın kirli işini yapıyor.


Trump’ın avukatları, suçlamalara karşı “şiddetli bir mücadele vereceklerini” açıkladı. Fakat halkı sokağa dökme seçeneğinin de masada olduğu belirtildi.

# Biden # trump # Soros