Bakan Dönmez açıkladı: 3. nükleer santral nereye kurulacak?

Türkiye’nin 3. nükleer santrali, Trakya’da kurulacak…Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya’da yer tespit çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Mersin- Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımında sona yaklaşılırken, 2 yeni nükleer santral için de çalışmalar hız verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’deki nükleer enerji santrallerinin Sinop ve Trakya ile devam edebileceğini söyledi. Üçüncü santral için Trakya’da yer tespit çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santralindeki çalışmalara da değinen Fatih Dönmez, Akkuyu’da 4 güç ünitesinin yer aldığını ve bunların gelecek yıldan itibaren birer yıl arayla devreye alınacağını bildirdi.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin enerji konusunda kaynak çeşitliliği açısından en zengin ülkelerden olduğunu söyledi. Farklı ülkelerin Türkiye'den gaz alma taleplerinin olduğuna dikkati çekti.

Rusya ile kurulacak ortak gaz merkezi konusunda da konuşan Dönmez, 2023 yılı başında Rusya ile gaz almak isteyen ithalatçı ülkeleri bir araya getirecek bir konferans düzenleyeceklerini açıkladı.

# akkuyu nükleer santrali # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı # Fatih Dönmez