Ekonomi torba kanun teklifi Meclis’te teklifte neler var?

Ekonomi torba kanun teklifi, Meclis’e sunuldu. 52 maddelik teklifle Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi borçlarının faizleri silinecek. Yaklaşık 5 milyon kişinin 2 bin liraya kadar olan borçlar, icra takibinden çıkacak.

AK Parti, ekonomiye ilişkin birçok düzenlemeyi içeren torba kanun teklifini hazırladı. Teklif, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

52 maddelik teklifin ayrıntılarını AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, basın açıklamasında anlattı. Teklifle yaklaşık 1 milyon 292 bin kişinin kullandığı Kredi ve Yurtlar Kurumu kredisi ve 26 bin kişinin yararlandığı katkı kredisinin faizleri silinecek. Öğrenciler sadece ana parayı ödeyecek.

Teklifle yaklaşık 5 milyon kişinin 2 bin liranın altında olan borçları icra takibinden çıkarılacak.

Tıp fakültesi ve diş hekimliği okuyan son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ücret verilecek. Bu devlet üniversitelerini değil, tüm üniversiteleri kapsayacak.

Türkiye’ye araçla gelen ve iki yılı doldurmadan yurtdışına çıkış yapanların da cezalarında af yoluna gidilecek. Teklifle Kur Korumalı Mevduat süresinin de bir sene daha uzatılması da isteniyor.

Kovid-19 da sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişilerin cezalarından da vazgeçilecek.

Kanunun yürürlülük tarihinden itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işveren, çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparlarsa vergi indirimi alacak. İşveren, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar bin liraya kadar yaptıkları yardımlarla gelir vergisi ve sigorta priminden muaf olacak.

# ekonomi # kanun # Asgari ücret