Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebat'den "esnafa destek paketi" açıklaması

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Esnafla ilgili limitlerin artırılması ve indirimlerin yapılacağı bir paket üzerinde çalıştığımızı söyleyeyim" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebat'den "esnafa destek paketi" açıklaması

Canlı yayın programına katılarak Türkiye'nin ekonomi gündemi hakkında açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaflara yönelik düzenlemelerin yakın zamanda planlandığından bahsetti. 

"ESNAFLA İLGİLİ LİMİTLERİN ARTIRILMASI ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR"

"Halk Bankası ile her türlü çalışmayı yapıyoruz" diyen Bakan Nebati, "Esnafla ilgili limitlerin artırılması ve indirimlerin yapılacağı bir paket üzerinde çalıştığımızı söyleyeyim. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Kabinede konuşulduktan sonra bitirmiş oluruz" dedi.

"Bankacılık sektörünün kanuna koyulmasına rağmen kayıtlarından çıkarmayıp, gayrı resmi affı görmemesi gerekirken görüyor. Sicil affıyla birlikte sektörün kamu otoritesinin kararını uygulama sorumluluğu olacak" ifadelerini kullandı.

"2 BİN LİRAYA KADAR İCRAYA DÜŞMÜŞ, 9 MİLYON DOSYA TEMİZLENECEK"

Bakan Nebati konuya ilişkin açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 "2 bin liraya kadar icraya düşmüş, 9 milyon dosyanın temizlenmesini içeriyor. Kolaylık veriyoruz, vazgeçtiği kısmı değersiz alacak kategorisine alıyor, mükellef faydalanıyor, vatandaşımız temizlenmiş oluyor. Varlık yönetim şirketlerindeki, 2 bin 500 liraya kadarki borçlar için görüşüyoruz. Borçlar silinmesi kaydıyla yarısını ödeyip sıfırlıyoruz. 6 milyon insan durumdan kurtulmuş olacak."

# nureddin nebati # esnaf