Hayvancılıkta küçük aile işletmelerine destek verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine yüzde 50 hibe desteği verileceğini duyurdu. Bu desteklerle üretimde yem maliyetlerinin düşürülmesi, üretici gelirlerinin artırılması ve kırsaldan kente göçün azaltılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda aile işletmesi olarak hayvancılık yapanlara yüzde 50 hibe desteği verileceğini duyurdu. Küçük aile işletmeleri Kırsal Kalkınma Desteklemesi Programı'na dahil edildi.

Yapılan açıklamaya göre, büyükbaşta 5-50, küçükbaşta 50-300 baş hayvan varlığına sahip işletmelerin ahır, ağıl kapasite artırımı; teknoloji yenileme ve modernizasyonu işlemlerine destek verilecek.

İşletmelere yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcı, süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma fırçası, suluk, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri ile yaylacı ve göçerler için 5 kilovata kadar elektrik üretim sistemleri alımlarına Bakanlıkça yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

DESTEKLERLE KIRSALDAN KENTE GÖÇÜ AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçük aile işletmelerinin korunması, rekabet gücünün artırılması ve iktisadi üretim yapmalarına imkan sağlayacak politikaların geliştirilmesine öncelik verdiklerini belirtti. Bu desteklerle kırsaldan kente göçün önüne geçilmesinin de hedeflendiğini vurguladı:

Küçük aile işletmelerine sağladığımız yeni desteklerle işletmelerin sürdürebilirliğinin sağlanması, altyapı ve ekipman eksikliği nedeniyle yaşanan kayıpların azaltılması, verimlilik ve kalitenin artırılması, üretimde yem maliyetlerinin düşürülmesi, üretici gelirlerinin artırılması, kırsaldan kente göçün azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasını hedefliyoruz. Bugün, daha fazla gıda üretmek, daha fazla istihdam oluşturmak ve doğal kaynaklarımızı korumak için sürdürülebilir bir tarıma ihtiyaç duyuyorsak çözümün merkezinde küçük aile işletmelerinin yattığı unutulmamalıdır. Bunun bilincinde olarak politika üretmeye ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz.
# tarım ve orman bakanlığı # Hibe desteği