Mehmet Muş'tan zincir marketler açıklaması: ''Takip sistemi oluşturacağız''

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerle ilgili yapılan yeni düzenlemeyle ilgili konuştu. Verilerin aktarılmasıyla daha yakın takip sistemi oluşturacaklarını söyleyen Muş, gerekli adımların atıldığını kaydetti. Ticaret Bakanı, uyuşturucu madde kaçakçılığıyla ilgili mücadeleye de değindi.

200 ve üzeri şubesi olan zincir marketlerin satış fiyatları yeni düzenlemeyle Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde yeni düzenlemeyle ilgili konuştu:

- 200 ve üzeri şubesi olan zincir marketlerin satış fiyatları Bakanlıkla paylaşılacak ve bu veriler TÜBİTAK'ın altyapısının kullanılması suretiyle piyasada karşılaştırma yapan diğer platformlarla da paylaşılacak.

Bakan Muş, vatandaşın yeni düzenlemeyle fiyat karşılaştırmasını daha kolay yapabileceğini vurguladı. Düzenlemenin uygulanması noktasında ise gerekli adımların atıldığının da altını çizdi:

- Bu fiyatları zaten takip ediyorduk. Şimdi elektronik olarak daha yakın bir takip sistemini oluşturmuş olacağız. Ayrıca Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un verdiği yetkiler kapsamında da gerekli adımlar atılıyor.

Mehmet Muş, uyuşturucu madde kaçakçılığına da değindi. Mücadelede rekorlara imza atıldığını belirtti:

- Gürbulak Gümrük Kapısı'nda biri 1 ton 18 kilo diğeri 622 kilo olmak üzere Bakanlığımızca yapılan tüm zamanların en yüksek miktarlı sıvı metamfetamin yakalamalarını gerçekleştirdik.

Ticaret Bakanı Muş, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar sonucunda rakamları da paylaştı. Zehir tacirlerine geçit verilmediğini kaydetti:

- 13,7 ton uyuşturucu, 31,9 ton uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal, 9 bin 415 ton akaryakıt, 2,5 milyon paket sigara, 21,4 milyon adet sigara kağıdı ve filtresi, 3,4 milyon adet elektronik sigara, 8 bin 550 ton gıda ve yaklaşık 26 bin adet tarihi eser ele geçirdik. Sınırlarımızda zehir tacirlerine geçit verilmedi.
# mehmet muş # zincir market