Memur-Sen'den AK Parti'ye mazeret tayini ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmelilere kadro düzenlemesine ilişkin Ak Parti’yi ziyaret etti. Yalçın ve beraberindeki heyet, 3+1’in mazeret tayininde geriye gidiş olmaması için teklifin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmişti. Ancak memur konfederasyonları teklifin bazı maddelerine itiraz etti.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 18 Ocak'ta AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti.

Yalçın ve beraberindeki heyeti sözleşmeliye kadro düzenlemesinde gördükleri aksaklıkları aktardı ve bu sorunların çözülmesini istedi.

Birinci talep de mazeret tayinine ilişkin oldu. Yalçın, 3+1’in mazeret tayininde geriye gidiş olmamasını istediklerini sosyal medya hesabından duyurdu:

- 3+1’in mazeret tayininde geriye gidiş olmasın dedik. Memur-Sen olarak kanuna 3+1 personel için, "bu şekilde kadroya geçen personel önceki statüsünde yararlanmakta olduğu aile ve sağlık mazereti ile nakil hakkından faydalanır. ibaresinin eklenmesini, tartışmanın bitirilmesini istiyoruz.
# Memur-Sen Konfederasyonu # ak parti