Memur ve emekli zammı yarın belli oluyor

Memur ve emekli zammında belirleyici olacak Aralık ayı enflasyon rakamı, 3 Ocak'ta açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 yılı Temmuz - Aralık dönemine ait enflasyon farkı oranı da netleşecek.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü 3 Ocak'ta.

Emekli maaş zammı hesaplama tablosu, yeni yıla girilmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon farkı 14,4 olarak belirlenmişti.

3 Ocak Salı günü Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Ayrıca enflasyon oranının açıklanmasıyla 2022 yılının son 6 aylık enflasyon farkı da netleşecek. Temmuz ayında yapılan emekli zammı ile en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'ye yükselmişti.

Hesaplamalara göre, Aralık ayında enflasyon yüzde 3 çıkarsa SSK, BAĞ-KUR’da yüzde 17,5, memurlarda yüzde 18,6 artış olacak. Aralık enflasyonu yüzde 4 çıkarsa SSK, BAĞ-KUR’da yüzde 18,6, memurlarda yüzde 19,7 bir iyileştirme yapılacak.

Aralık enflasyonu yüzde 5 çıktığında ise SSK ve BAĞ-KUR’da yüzde 19,8, memurlarda ve Emekli Sandığı’ndan emeklilere yüzde 21,0 oranında maaş zammı yapılması gerekecek.

Ancak bu yıl memur sendikaları ve emeklilerden ilave zam konusunda yoğun talepler bulunuyor.

Toplu sözleşmeye ek zam talep eden memur konfederasyonları refah payı da istiyor.

# memur # emekli # enflasyon # zam