Türkiye o ürünlerde dünya lideri

Türkiye, 2022 yılında 500 bin tona ulaşan kuru meyve ihracatıyla, 1 milyar 573 milyon dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, önceliklerinin toprağı korumak olduğunu açıkladı.

Kuru meyve ihracatında çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir lokomotif ürünler olarak öne çıktı. Türkiye, kuru üzüm ve kuru kayısı üretim ve ihracatında dünya lideri oldu.

2022 yılında 500 bin tona ulaşan kuru meyve ihracatıyla, 1 milyar 573 milyon dolarlık ihracat geliri elde edildi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, 2022 ihracat yılının başarılı geçtiğini söyledi.

"Enerjimizi gıda güvenliğine ayırıyoruz" diyen Işık, ihracatçılar olarak öncelikli hedeflerinin tarım yapılan toprakları korumak olduğunu açıkladı.

İhracatçılar iç pazardaki kuru meyve tüketiminin artmasını istiyor. Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin stoğundan, öğrencilere kuru üzün ulaştırmak için paketlemeye hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# çekirdeksiz kuru üzüm # kuru kayısı