Uluslararası Emek Konfederasyonu Memur-Sen'in ev sahipliğinde bir araya geliyor

Avrupa ve Asya kıtasında yer alan emek örgütleri, Memur-Sen'in ev sahipliğinde bir araya geliyor. İstanbul'da yapılacak Uluslararası Emek Konfederasyonu toplantısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de katılacak.

Kamudaki emek örgütleri bir araya gelerek sorunları konuşacak.

Avrupa ve Asya kıtasında yer alan emek örgütleri, Memur-Sen'in ev sahipliğinde bir araya gelecek.Uluslararası Emek Konfederasyonu çatısı altında 20 Ekim'de İstanbul'da yapılacak programa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Veda Bilgin de katılacak.

Uluslararası Emek Konfederasyonu, Avrasya’da faaliyet gösteren sendikaların oluşturduğu bir birlik. Örgüt, 20'den fazla ülkeden katılan emek örgütleri konfederasyonları tarafından kuruldu. 5 gözlemci ülkenin yer aldığı kuruluş toplantısına Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtasında faaliyet gösteren 4 bölgesel emek örgütü de katılıyor.

Uluslararası Emek Konfederasyonu Avrasya’da 25 milyondan fazla emekçiyi temsil edecek. Konfederasyonun amacı, üye kuruluşların birbirleriyle iş birliği yaparak uluslararası alanda sendikal mücadele yürütmek.

Bu önemli görevi üstlenen Uluslararası Emek Konfederasyonu 20 Ekim'deki toplantıda kamudaki çalışanların sorunlarını ve çözümleri konuşacak.

# memur sen