Vatan Partisi: ''Özel bankalar kâr ediyor ancak tarım ve sanayi büyümüyor''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ekonomiye ilişkin de mesajlar verdi. Erdoğan, sanayinin, tarımın büyüdüğünü söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamalarını Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Büro Başkanı Hakan Toprukulu, Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ekonomiye yönelik de değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, üreticiyi, yatırımcıyı desteklerini söyledi. Bu sayede tarımın ve sanayinin de büyüdüğünü savundu:

- Yatırımcının başımızın üstünde yeri var. İstihdam sağlayan her gayretin başımızın üstünde yeri var. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken biz ısrarla ülkemizin istihdam, yatırım, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme noktasındaki hedeflerimize ulaştık, ulaşıyoruz. Bu kararımızın ne kadar doğru olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Ekonomi programındaki tercihimiz nedeniyle bizi kıyasıya eleştirenler bile artık söylemlerini değiştirmeye, yumuşatmaya hatta kimileri hakkımızı teslim etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarını Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Büro Başkanı Hakan Toprukulu Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Topkurulu, AK Parti hükümetinin sürdürdüğü ekonomi politikasını eleştirdi. Ekonomide bankaların kârlarına kâr kattığını söyleyen Topkurulu buna karşılık sanayi eve tarımın büyümediğini söyledi. Topkurulu, kamu bankalarının da üretim için belirlenen kredileri doğru dağıtmadığına dikkat çekti.

Hakan Topkurulu, Vatan Partisi'nin planlı ekonomiyi inşa edeceğini, Üretim Devrimi Programı'nı hayata geçireceğinin de altını çizdi.

Asgari ücrete ilişkin de Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını yorumlayan Topkurulu, kalıcı çözümün orta gelir tuzağını aşmak olduğunu belirtti.

# vatan partisi # tayyip erdoğan # ak parti # ekonomi