Topkapı Sarayı 29 Ekim'de Ücretsiz Ziyaretçilerini Ağırlayacak

Turistlerin vazgeçilmez uğrak yerlerinden biri olan Topkapı Sarayı, Cumhuriyetin 100.yılı kutlamalarına özel bütün bölümlerini 29 Ekim'de ücretsiz olarak ziyaretçilere kapılarını açacak. İşte ayrıntılar...

Topkapı Sarayı 29 Ekim'de Ücretsiz Ziyaretçilerini Ağırlayacak
Topkapı Sarayı 29 Ekim'de Ücretsiz Ziyaretçilerini Ağırlayacak

Cumhuriyetin 100.yılını herkes sabırsızlıkla beklerken, Cumhuriyetin 100.yılına özel her geçen gün özel etkinlikler hazırlanmaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100.yılını heyecanla kutlayacağımız günü beklerken bir çok tarihi yer ziyaretçilere kapılarını açmaya başladı, Topkapı Sarayı'da bunlardan biri.

Buna göre Topkapı Sarayı'nın bütün bölümleri 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 09.00'dan itibaren ücretsiz bir şekilde gezilebilecek. Bu durum aynı gün saat 19.23'e dek geçerli olacak.

Topkapı Sarayı 29 Ekim'de Ücretsiz

TOPKAPI SARAYI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NDA ÜCRETSİZ

opkapı Sarayı'nın pek çok kısmına Müze Kart ile ücretsiz bir şekilde giriş yapılabiliyordu. Harem, Aya İrini Müzesi gibi bölümler ise ayrı ayrı ücretlendiriliyordu ve böylece sarayın her yerini gezmek isteyen ziyaretçiler ayrı ayrı ücret ödemek zorunda kalıyordu.

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla 1 gün boyunca sarayın bütün bölümleri ziyaretçilere açık olacak ve herhangi bir ücret ödenmeden gezilebilecek.

Topkapı Sarayı'na Nasıl Gidilir?

TOPKAPI SARAYI'NA NASIL GİDİLİR?

Topkapı Sarayı'na Marmaray, metro ve tramvay ile ulaşmak mümkün.

Atatürk Havalimanı yönünden gelenler Atatürk Havalimanı – Aksaray metro hattı ile son istasyon olan Aksaray’a kadar gelip, burada Yusufpaşa istasyonundan Kabataş – Bağcılar tramvay hattına katılabilir.

Anadolu yakasından gelenler Kadıköy ya da Üsküdar’dan vapur ya da motor ile Eminönü ya da Kabataş’a geçebilir, buradan Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında inip Topkapı Sarayı Müzesi’ne ulaşabilirler.

Yenikapı yönünden ya da Anadolu yakasından Topkapı Sarayı’na gelmek için kullanabilecek diğer bir yöntem ise Marmaray hattı ile Avrupa yakasına geçip Sirkeci durağında inmektir. Cağaloğlu – Vilayet çıkışını takip ederek İstanbul Valiliği önüne gelmeli, buradan sola doğru kıvrılan yolu takip ederek Gülhane Parkı girişinden tabelaları takip ederek Topkapı Sarayı’na ulaşabilirsiniz.  Marmaray Çıkışından Topkapı Sarayı 10 dakika yürüyüş mesafesindedir.

Topkapı Sarayının Normal Zamandaki Ücret Tarifesi

TOPKAPI SARAYININ NORMAL ZAMANDAKİ ÜCRET TARİFESİ:

EYLÜL 2023 İTİBARİYLE

Topkapı Sarayı Kombine Bilet I (Topkapı Sarayı + Aya İrini)
Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 150 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 750  TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 50 TL
 
Topkapı Sarayı Kombine Bilet II (Topkapı Sarayı + Aya İrini + Harem)
Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 200 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 950 TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 60 TL

Harem

Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 80 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 350 TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 30 TL

Aya İrini

Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 60 TL
Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 300 TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 25 TL
 
Aya İrini ve Harem bölümlerinde müze kart geçerli değildir. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü Türk vatandaşları, gaziler, şehit ve gazi eşleri ile bu kişilerin çocukları, engelliler, askerler, basına ait kimlik kartına sahip olanlar için giriş ücretsizdir. 

# gezi # 29 ekim # topkapı sarayı # ücretsiz