Ankara'da Keşmir Kara Günü anıldı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Keşmir Kara Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Keşmir Kara Günü’nün anıldığı yerlerden birisi de Ankara oldu. Pakistan Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği anma töreninde 75 yıllık baskının ardından Keşmir mücadelesi daha canlı olduğu belirtildi.

27 Ekim 1947'de Pakistan’a bağlı olan Keşmir'in bir kısmı, Hindistan'ın kontrolü altına girdi. Bu nedenle her yıl 27 Ekim’de Keşmir Kara günü olarak anılıyor.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da "27 Ekim Keşmir Kara Günü” dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanan grup, Kammu Keşmir halkı ile dayanışma göstermek için D-Çovk Bulvarı’na doğru yürüdü.

Keşmir Kara Günü’nün anıldığı yerlerden birisi de Ankara oldu. Pakistan Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği anma töreninde 75 yıllık baskının ardından Keşmir mücadelesi daha canlı olduğu belirtildi.

Pakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Abbas Sarwar Qureshi, Hindistan'ın Keşmir halkına karşı yeni fesat ve kötülükler üretmediği bir gün bile geçmediğini belirtti. Qureshi, Keşmir mücadelesinin daha canlı olduğunu söyledi:

- 75 yıllık baskının ardından Keşmir mücadelesi daha canlı, daha güçlüdür ve Keşmirliler kendilerine BM, Pakistan ve Hindistan tarafından vaat edilen meşru kendi kaderlerini tayin hakkını elde etmeye kararlıdır.

 Pakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Qureshi, Pakistan'ın Keşmirlilere siyasi, ahlaki ve diplomatik desteğini sürdüreceğini vurguladı. Türkiye halkına ve hükümetine Keşmir konusundaki ilkeli duruşundan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Keşmir Kara Günü # pakistan # Pakistan Ankara Büyükelçiliği # hindistan