Bahçeli'den ABD seçimleri yorumu: "ABD bölünme sürecindedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin Anayasal düzenleme için PKK/HDP ile görüşmesinin normal olduğunu savundu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ara seçimlerle ilgili de konuşan MHP lideri "ABD bölünme ve ayrışma sürecindedir" dedi.

HDP ile yapılan Anayasal düzenleme görüşmesini normal buldu, eleştirilere böyle yanıt verdi:

- AK Parti heyetinin CHP’yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, başörtüsüne Anayasal düzenleme için AK Parti'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile görüşmesinin normal olduğunu savundu:

- AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır.

 Amerika'daki ara seçimler de Bahçeli'nin gündemindeydi. Washington'ın bölünme sürecinde olduğunu belirten MHP Genel Başkanı, ABD'nin önümüzdeki dönemde küresel sahnenin dışında olacağına dikkat çekti:

- Kaos içindeki bir ABD’nin, bölünme ve ayrışma kulvarına girmiş bir küresel gücün dünyanın diğer ülkelerine de az ya da çok olumsuz tesiri olacağını düşünüyoruz. önümüzdeki yılların çok kutuplu dünya panoramasında ABD’nin parçalı ve zayıf güç yapısıyla küresel sahnenin dışına doğru kayacağını öngörüyor, dünya barışı ve beşeri huzur adına bunun ise kaçınılmaz olduğunu değerlendiriyoruz.

 Bahçeli, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ziyaretinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya tam üyeliği için Türkiye'nin onay vermesi gerektiğine yönelik açıklamasına ise sert tepki gösterdi:

- NATO Genel Sekreteri’nin bu dili buyurgan bir dildir ve yaralayıcıdır. NATO Genel Sekreteri’nin TBMM’ne ne yapacağını, nasıl bir karar alacağını dikte etmesi, talimat verir gibi konuşması bize göre edepsizliktir.NATO, TBMM’nin üzerindeki bir organ değildir.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# mhp # devlet bahçeli # nato # hdp