AK Partinin HDP ziyaretine parti içinden tepki yükseldi

AK Parti heyeti PKK'nın temsilcisi HDP’yi Meclis'te ziyaret etti. Bu ziyarete AK Parti ve MHP'den de tepkiler geldi. AK Parti'li ve MHP'li isimler PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin AK Parti tarafından muhatab alınmasını eleştirdi.

AK Parti, PKK’nın meclisteki uzantısı HDP ile bir araya geldi.

HDP’yi kapatma davası sürerken AK Parti’nin HDP ile anayasa değişikliği görüşmesi yapması tepkilere yol açtı.

26. Dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi HDP ile görüşülmesini eleştirdi. Metiner, “HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.” dedi

- HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek. AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…

 Metiner’in paylaşımını alıntılayan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da “Kapatılması gereken bir parti ile neden anayasa konuşuyoruz?” sözleri ile AK Parti’yi eleştirdi:

- Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin, "Anayasa teklifi" gündemiyle HDP’yi ziyaret etmesi akıllara HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın yakın zamanda cumhuriyeti hedef alan sözlerini de getirmişti.

Gazeteci Yazar Mustafa Ertekin de konuk olduğu Ulusal Kanal ekranlarında "HDP biran önce kapatılmalıdır" dedi.

# ak parti # hdp # pkk # mehmet metiner # pervin buldan # şamil tayyar # mhp