Bakan Bozdağ bombalı saldırıyı anlattı: Dikkat çeken 40 dakika detayı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırının ayrıntılarını anlattı. Bozdağ, "Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırının ayrıntılarını anlattı. Bozdağ, "Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor” dedi. Bakan, sosyal medyada dolaşan asılsız, kaynaksız haberlere itibar edilmemesi konusunda da vatandaşları uyardı:

- Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok. Bu olay nedeniyle pek çok asılsız haber sosyal medyada dolaşıyor. Sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere itibar etmemesinde büyük fayda var.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili 2 başsavcıvekili, 8 de cumhuriyet savcısı görevlendirdi. Ayrıca Adli Tıp ve diğer otopsi işlemleri için de 6 savcı görevlendirdi. Kişi diyorum çünkü şu ana kadar bunun ne olduğuna dair kesin konuşabileceğimiz bir veri yok. Ama üzerinde durulan bazı terör örgütleri var. Eylemin niteliği nedeniyle, eylemde kullanılan malzemeler üzerinden ve kadına dair şu andaki ön bilgiler üzerinden bir değerlendirmeyi güvenlik güçlerimiz yapıyor. İki ihtimal var. Ya o poşet veya çanta her neyse onun içerisinde bir düzenek var. Kendi patlıyor ya da uzaktan birisi patlatıyor. Yani şu anda bunların hepsi inceleniyor.
# adalet bakanı # bekir bozdağ # 13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı # bombalı saldırı