Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lula da Silva ile görüştü! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, Filistin'in tanınması ile ilgili girişimlerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan ayrıca da Silva'ya, Brezilya'daki can kayıplarından dolayı üzüntüsünü ve taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lula da Silva ile görüştü! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin arasındaki görüşmenin detaylarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva arasındaki görüşmede, Türkiye ve Brezilya ikili ilişkileri ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

ERDOĞAN'DAN BREZİLYA'NIN TUTUMUNA ÖVGÜ

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya'nın, İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı vahşet karşısında izlediği tutumun takdire şayan olduğunu belirtti. Erdoğan ayrıca, kalıcı ateşkesin tesisi ile bölgeye insani yardımların ulaştırılması konusunda çabaların artırılması gerektiğini ifade etti.

Hamas'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail'in saldırılarını ve katliamlarını artırarak sürdürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada Filistin Devleti'nin tanınması ile ilgili girişimlerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı da yakından takip ettiğini, taraflara müzakereye dönerek hak ve hukuk temelinde adil bir barışın tesisine dair çalışmayı telkin ettiğini belirtti.

ERDOĞAN'DAN LULA DA SİLVA'YA TAZİYE

Görüşmede, da Silva'ya, Brezilya'daki şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarında meydana gelen can kayıplarından dolayı üzüntüsünü ve taziye dileklerini ileten Erdoğan, Türkiye'nin Brezilya halkının yanında olduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# cumhurbaşkanı erdoğan # brezilya # Lula Da Silva