Irak ile Ortak Harekat Merkezi kurulacak mı? Bakanlık kaynaklarından önemli açıklama

Ankara ve Bağdat, Irak'ın kuzeyine yapılması planlanan olası harekât sonrası terör örgütlerinin İran ve Suriye'ye kaçışı için de tedbirlere hazırlanıyor. Irak'ın Suriye sınırını Irak Merkezi Hükümeti koruyacak. İran sınırı içinde Ankara, Tahran ile görüşüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri son zamanlarda saldırıların arttığı Irak'ın kuzeyindeki terör varlığına kilit vurmak için çalışmaları hızlandırdı. Teröristlerin İran ve Suriye'ye kaçmaya çalışması halinde de tedbirler kapıda.

Artık bölgede şartların aynı olmadığını söyleyen Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bugün sürekli operasyonların icra edildiğini belirtti. Sınırımızdan 30-40 kilometre ileriden itibaren güvenli bölge oluşturulacağını belirten kaynaklar, terör örgütünün olası harekât sonrası Suriye ve İran'a kaçışına yönelik de tedbirlerin masada olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda, Irak'ın Suriye sınırında güvenliği Bağdat yönetiminin sağlanacağı öğrenildi. Irak'ın İran sınırı için de Türkiye devreye girdi. Güvenlik kaynakları, söz konusu tedbirler için, "Bölgedeki tüm taraflarla görüşmeler yapılıyor. Hudut güvenliği için İran ile de görüşmeler var" dedi.

Olası operasyon için ortak harekât merkezi de gündemde. Ankara ve Bağdat'ta yapılan görüşmelerde konunun gündeme geldiğini söyleyen kaynaklar, Stratejik Çerçeve Belgesi hazırlığı yapıldığını belirtti.

Kaynaklar, ortak harekat merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat'a yapacağı ziyarette çözüme kavuşacağını söyledi. Iraklı makamların da bu konuda olumlu yaklaşım içerisinde olduğu paylaşıldı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# harekat merkezi # ırak # Milli Savunma Bakanlığı