KYK sonuçları açıklandı! Üniversite kapısındaki FETÖ tehdidi yeniden gündemde

FETÖ üniversitelerde etkisini sürdürme çabasında. Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı yapılanma, öğrencileri de tehdit ediyor. Üniversite kapısındaki FETÖ tehdidine karşı YÖK Başkanı da uyarı yapmıştı. KYK sonuçlarının açıklanması sonrası o uyarı yeniden gündeme geldi.

KYK sonuçları açıklandı! Üniversite kapısındaki FETÖ tehdidi yeniden gündemde

Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu sene KYK yurtlarına başvuran öğrencilerin sayısında rekor artış yaşandığını kaydetti. Bakan Bak'ın açıkladığına göre yurda yerleştirilme oranı ise yüzde 87... Bu gelişmeler sonrası akıllara, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın Rektörler Koordinasyon Grubu'na gönderediği mesaj geldi. Mesajda YÖK Başkanı Özvar, FETÖ tehdidine dikkat çekmiş ve rektörlerden özellikle yurt bulamayan öğrencilere yönelik FETÖ tehdidine karşı önlem alınması istenmişti.

KYK YURT SONUÇLARININ AÇIKLANMASI SONRASI NEDİM ŞENER O MESAJI HATIRLATTI

Nedim Şener, KYK yurt sonuçlarının açıklanması sonrası YÖK Başkanı Erol Özvar'ın mesajını yeniden hatırlattı. Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı yazıda Şener, Özvar'ın mesajını hatırlatarak üniversitelerde yapılan çalışmaları sıraladı. Özvar'ın mesajı sonrası, üniversitelerin harekete geçtiğini söyleyen Şener, tehlikenin üniversitenin kapısından ziyade içinde olduğunu da vurguladı. Şener şu ifadeleri kullandı:

- Evet üniversite kapısına dayanan FETÖ, PKK, DHKP-C’nin öğrencileri barınma üzerinden devşirmesine karşı valilik, emniyet ve üniversite yönetimleri ortak çalışıyor. Peki o öğrencileri ve eğitim sistemini, FETÖ’cüler başta hâlâ üniversitede görev yapan terör örgütleriyle ilgili, ilişkili isimlerden kim ve nasıl koruyacak?

EROL ÖZVAR'IN REKTÖRLERE MESAJI

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Erol Özvar, kısa süre önce Rektörler Koordinasyon Grubu’ndan bir mesaj paylaşmıştı. Özvar, mesajında üniversite kapısındaki FETÖ tehdidine dikkat çekti. Özvar'ın mesajı şu şekilde:

- Kıymetli rektörlerim, malumunuz 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen adayların kayıt işlemleri 1 Eylül Cuma 2023 itibarıyla sona eriyor. Özellikle son dönemde yükseköğretim öğrencilerini bünyelerine katmayı amaçlayan FETÖ, PKK ve sair terör örgütlerinin, öğrencilerin barınma hususundaki ihtiyaçlarını kullanarak harekete geçebileceklerine ve ‘öğrenci evi’ adı altında gençlerimizi kendi çevrelerine toplamaya çalışabileceklerine yönelik duyumlar gelmektedir. Özellikle eğitim öğretime yeni başlayacak öğrencilerimize barınma konusunda yardımcı olmanızı, onlara rehberlik etmenizi, gerekli uyarı ve tavsiyelerde bulunmanızı, mümkünse üniversiteniz bünyesinde kuracağınız ‘destek birimleri’ aracılığıyla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermenizi fevkalade önemli bir husus olarak görüyoruz. Bu konuda şehrinizdeki ilgili kurumlarla sürekli bir iletişim ve işbirliği içerisinde olmanızı sizlerden hassaten rica ediyorum.
# fetö # üniversite # kyk # YÖK # Erol Özvar # nedim şener