TELE1'in deprem yalanını Macar Büyükelçi ifşa etti

Bazı medya kuruluşları, sorumsuz ve kışkırtıcı yayınlarıyla tepki çekiyor. Tele1 televizyonu, bir benzin istasyonunda marketten su ve yiyecek almak isteyen Macar kurtarma ekibinden avro istendiğini iddia etti. Tele1'in yalanını, Macaristan Büyükelçisi bozdu.

İki büyük deprem 10 ili vurdu; Türkiye, deprem bölgesinden gelecek haberlere kilitlendi. Felaketin ilk gününden bu yana sorumsuz ve kışkırtıcı yayınlarıyla tepki çeken Tele1 Televizyonu ise, yeni bir skandala imza attı.

TELE 1 yayınında, yardım için Macaristan'dan Türkiye'ye gelen kurtarma ekibini taşıyan otobüsün, yolda benzininin bittiği ve benzin ücretini kendilerinin ödediği iddia edildi.

Tele1 sunucusu ayrıca, Macar ekibin su almak istediğinde yanlarında Türk Lirası olmadığını söylediğini ama market sahibinin 'döviz de alırız' dediğini ileri sürdü.

Canlı yayındaki bu yalanı paylaşan bir sosyal medya kullanıcısına Macar Büyükelçisi Viktor Matis yanıt verdi. Büyükelçi Matis, Macar ekip ile görüştüğünü ve olayın doğru olmadığını belirtti. Matis açıklamasında ekibin benzin parasının bir vatandaş tarafından ödendiğini, dükkan sahibinin de ekibe ücretsiz olarak gıda verdiğini söyledi.

Sosyal medyada Tele1'e tepki yağdı.

# macaristan # tele1 # deprem # büyükelçi