TTB Başkanı Fincancı kimyasal silah yalanını Almanya'da sürdürdü: ''Saldırmaları bizi susturmaz''

HDP, CHP ve FETÖ Almanya'da düzenlenen konferansta buluştu. "İnsan hakları ihlalleri" adı altında düzenlenen konferansta konuşan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK’nın "kimyasal silah" yalanını yineledi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Mehmetçiğe yönelik kimyasal silah iftirasını Almanya’nın Köln kentinde insan hakları bahanesi ile düzenlenen terör hükümlülerine destek konferansında da sürdürdü.

Fincancı, PKK ve FETÖ yandaşlarının da desteklediği "Türkiye’de insan hakların durumu” konulu konferansta Türk ordusuna yönelik kimyasal silah iftirası yinelendi:

- Sadece savunma refleksi. Hep Türkiye’de hükümetlerin gösterdiği davranışlardan biridir. Şaşırtıcı değil. Biz de onun yanıtını veririz. Öyle diyeyim ben. Sonuçta biz bilimsel verilerle inceleme yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bunun da arkasındayız. Veriler toplansın ve ortaya konsun, en başından beri bunu söyledik, bunu söylemeye de devam edeceğiz. Onların saldırması bizi susturmaz.

 HDP’li Sibel Yiğitalp, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Alman Sol Parti üyesi Gökay Akbulut, Alman Sosyal Demokrat Partisi’nden Frank Schwabe ve Alman Yeşiller Partisi’nden Max Lucks ile yazar Lale Akgün de katıldığı toplantıya CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da video mesaj yolladı.

Türkiye’de sistematik işkence ve kötü muamele olduğunu öne süren Tanrıkulu, hükümlü HDP’li Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmasını istedi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Şimdi dayanışma ve mücadele zamanı. Aramızdaki önyargıları kaldıralım. Bunun için cesaretimiz de umudumuz da var” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mağdur anne sıfatıyla Mecliste görüştüğü Melek Çetinkaya'da konferansın konuşmacıları arasındaydı. Konuşmasında FETÖ'yü aklamaya çalışan Çetinkaya, “Ben Gülen cemaatinden hiçbir terörist olanı görmedim, sizler gördünüz mü?” diyerek terör örgütünü aklamaya çalıştı.

FETÖ'cilerin de destek verdiği konferansta Firari FETÖ’cü Adem Karaçoban salondan videolar çekerek sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı.

PKK terör örgütü propagandası ile hüküm giyen, Hozan Cane, Dilan Gönül Örs ve Mahmut Güneş gibi isimlerde konferansın konuşmacıları arasında yer aldı.

# Türk Tabipleri Birliği # İnsan Hakları Derneği # Alman Yeşiller Partisi # Sezgin Tanrıkulu # chp # kemal kılıçdaroğlu # Melek Çetinkaya # fetö # pkk