Türk Donanması Doğu Akdeniz'de Tatbikat Yapacak! Tatbikatla İlgili Navtex Yayınlandı

Türk Deniz Kuvvetleri, 16-20 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de fiili atış eğitimlerinin de yapılacağı bir tatbikat düzenleyecek. 23 Ekim'de de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ortak tatbikat başlayacak.

Türk Donanması Doğu Akdeniz'de Tatbikat Yapacak! Tatbikatla İlgili Navtex Yayınlandı

ABD ve İngiltere’nin, İsrail'in Filistin’e saldırılarına destek için Akdeniz'e uçak gemisi gönderdiği bir dönemde, Türkiye de Kıbrıs açıklarında tatbikata hazırlanıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri, 16-20 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de fiili atış eğitimlerinin de yapılacağı bir tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

Yayınlanan Navtex'te, tatbikat sahasının koordinatlarının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Güzelyurt ilçesi açıklarını kapsadığı görüldü.

ABD, USS Gerald Ford uçak gemisini, yanında dört muhrip ve bir kruvazör ile birlikte İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e göndermişti. Amerikan gemisi, geçtiğimiz günlerde Antalya açıklarında Türkiye'nin sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yakınlarında görüntülenmişti. Geminin şu an Kıbrıs açıklarında, tatbikat yapılacak sahaya yakın bir bölgede olduğu değerlendiriliyor.

Öte yandan 23 Ekim'de de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ortak tatbikat başlayacak.

KKTC ile her yıl icra edilen “Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı, 27 Ekim’e kadar sürecek. Tatbikat, Girne 101 Evler bölgesi, Doğu Akdeniz ve Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve karasuları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda yapılacak.

# Navtex # doğu akdeniz # tatbikat # türkiye