Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği: ''Düşmanca tavrı kabul etmiyoruz''

PKK’nın kimyasal silah yalanını savunan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nden tepki geldi. Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada “Biz Türk Hekimleri olarak TTB Başkanının bu açıklaması ve tavrını kabul etmiyoruz!” denildi.

PKK’nın kimyasal silah yalanı dillendiren Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya tepkiler sürüyor.

TSK'YA KARŞI YAPILMIŞ DÜŞMANCA BİR TAVIRDIR

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Fidancı’ya ve Türk Tbipler Birliği yönetimine tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, TTB’nin “Türk Milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı düşmanca tavır içinde” olduğu vurgulandı:

- Bölücü terör örgütü PKK ile ilişkili bir televizyon kanalında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK’lı teröristlere karşı “kimyasal silah kullandığı” iddia edilmiştir. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK’nın bu hain itham ve iftirasını, bölücü terör örgütünün yayınına katılarak doğrulamaya yönelik bir açıklamada bulunmuştur. Bu açıklama, gerçeğe ve bilime açıkça aykırıdır ve Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milletine ve O’nun ayrılmaz parçası Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılmış düşmanca bir tavırdır; KABUL EDİLEMEZ!

 GÖREVİNDEN DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Fidancı'yı istifa etmeye çağırıldı:

- TTB Başkanı, Kahraman Mehmetçiğin PKK’ya karşı “kimyasal silah kullandığı” ithamını bahane ederek, “uluslararası güçleri” Türk Silahlı Kuvvetlerini “denetlemeye” davet etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, “kimyasal veya kitle imha silahı” kullanıyor gibi algılanmasına yönelik bu açıklama KABUL EDİLEMEZ! Biz Türk Hekimleri olarak TTB Başkanının bu açıklaması ve tavrını KABUL ETMİYORUZ!Bu tutumuyla Şebnem Korur Fincancı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni emanet ediniz!” dediği biz Türk Hekimlerini temsil edemez; Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı görevinden derhal İSTİFA ETMELİDİR!
# Türk Tabipleri Birliği # pkk # kimyasal silah # Şebnem Korur Fincancı