Türkiye ABD Gemilerine Yakıt Veriyor Mu? Milli Savunma Bakanlığından Açıklama Geldi

Doğu Akdeniz’de İsrail’i korumak için görev icra eden Amerikan uçak ve savaş gemileri yakıtlarını nereden alıyor? Türkiye’nin bölgedeki tek NATO üyesi ülke olması okları Ankara’ya çevirdi. MSB, 7 Ekim’den sonra Doğu Akdeniz’e gelen ABD’ye ait uçak gemilerine akaryakıt ikmali yapılmadığını açıkladı.

Türkiye ABD Gemilerine Yakıt Veriyor Mu? Milli Savunma Bakanlığından Açıklama Geldi

Filistin’in askeri gücünü kırmak için Doğu Akdeniz’e gelen ABD’ye ait uçak ve savaş gemileri akaryakıtı Türkiye’den mi alıyor? Türkiye’nin bölgedeki tek NATO üyesi ülke olması ve yaklaşık 3 bin 200 kilometre boru hattı ile 1 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip olması bu soruyu gündeme getirdi.

Aydınlık Gazetesi’nden Tevfik Kadan, Milli Savunma Bakanlığı’na “ABD’nin Uçak Gemisi Taarruz Grubu'na Türkiye’den akaryakıt ikmali yapılmış mıdır?” sorunu yöneltti. Milli Savunma Bakanlığı “akaryakıt ikmali yapılmadı” yanıtını verdi.

Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “7 Ekim 2023 tarihinden sonra Doğu Akdeniz’e gelen ABD’ye ait uçak gemilerine, Başkanlığımızca herhangi bir şekilde akaryakıt ikmali sağlanmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Doğu Akdeniz’e gelen ABD savaş gemilerinin ilk aşamada yakıt ikmalini Yunanistan’ın Girit Adası’ndan yaptığı belirtiliyor.

# abd # abd savaş gemisi # nato # Milli Savunma Bakanlığı