Vatan Partisi Moskova'daki Uluslararası Kant toplantısına katıldı

Immanuel Kant, doğumunun 300. yıldönümünde anılıyor. Bu kapsamda Rusya'nın iktidar partisi Birleşik Rusya Partisi, uluslararası bir yuvarlak masa toplantısı yaptı. Kaliningrad şehrindeki Kant Baltık Federal Üniversitesindeki toplantıya Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Mehmet Perinçek de katıldı.

Rusya'nın Baltık bölgesindeki şehri Kaliningrad, uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yaptı. 18. yüzyıl aydınlanma filozoflarından Immanuel Kant'ın doğumunun 300. yıl dönümünde yapılan toplantıda 21. yüzyılda barışın ve güvenliğin sağlanması adına fikirler masaya yatırıldı.

Etkinliğe ABD, Azerbaycan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Kamboçya, Letonya, Lübnan, Moldova, Norveç, Pakistan, Rusya ve Türkiye’den siyasetçiler ve fikir insanları katıldı. Türkiye'den de Vatan Partisi toplantıya davet edildi.

Toplantıda konuşan Vatan Partisi Rusya temsilcisi Dr. Mehmet Perinçek "Barış ve güvenlik ancak onu bozan unsurların etkisizleştirilmesi ya da durdurulmasıyla sağlanabilir" dedi. Perinçek kollektif Batı ve İsrail saldırganlığına dikkat çekti.

ABD'nin Çin, Rusya, Türkiye ve İran gibi köklü devletleri boğmak istediğine dikkat çeken Perinçek, Amerikan emperyalizmine karşı ortak stratejiyle hareket etmek gerektiğini söyledi. Mehmet Perinçek, ortak strateji için de 6 temel ilke sıraladı.

  • "Bir: Bütün milli güçleri, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı birleştirmek.
  • İki: Bölge ülkelerini, bölgeye yapılan müdahaleyi göğüslemek ve kalkındırmak için birleştirmek.
  • Üç: Avrasya ülkelerini dünyayı paylaşmak isteyenlere karşı birleştirmek.
  • Dört: Esas darbeyi, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine yöneltmek.
  • Beş: ABD’de ve Avrupa’da savaş kışkırtıcılığından rahatsız olan siyasal güçlerin konumlarını sonuna kadar değerlendirmek.
  • Altı: Avrasya ülkeleri ve halkları arasındaki sorunları barışçı yöntemlerle çözmek."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vatan partisi # moskova # mehmet perinçek