FETÖ'cü pilot Kerime Yıldırım kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin kritik ismi Kerime Yıldırım kimdir?

FETÖ'cü pilot Kerime Yıldırım kimdir?

Kerime Kumaş Yıldırım İzmir'in Çiğli ilçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan mezun oldu.48 teğmen arasındaki tek kadın olan Yıldırım, o dönem Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olarak gündeme taşınmıştı. Pilotaj eğitimini tamamladıktan sonra, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Arama Kurtarma Birliği Helikopter Pilotluğu görevine atandı. Üsteğmen Tuncay Yıldırım ile evlendi. Tuncay Yıldırım, darbe girişimi sonrası yargılanacak ve müebbet hapis cezasına çarptırılacaktı.

DARBECİ ASKERLERİN TAŞINMASINI SAĞLADI

Yıldırım, kara yoluyla darbe girişimine katılamayan hainlerin pilotluğunu yaptı. Rotası o gece rotası oldukça yoğundu. Eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Hüseyin Ergezen’in talimatıyla önce TRT binasına gitti. Daha sonra, bir grup darbeciyi Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na indirdi.  FETÖ'cü pilot Yıldırım, buradaki görevini tamamladıktan sonra Albay Ercan Korhan’ın talimatıyla Atatürk Havalimanı’na gitti. Bir sonraki durağı ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ydü. Yıldırım, gece boyunca halka ateş eden darbeci askerleri kurtardı. Bu esnada, FETÖ'cü komutanlarından soruşturma olursa ne diyeceğine dair şu talimatı aldı: " Terörist saldırı oldu. Okul lojmanı bölgesinde terörist eylem yapılacağı şeklinde harekât yıldırım öncelikli mesaj geldi, bundan dolayı alarm durumuna geçtik ve keşif amaçlı uçuşa geçtik."

16 Temmuz sabahı hiçbir şey olmamış gibi helikopteri Atatürk Havalimanı'na bırakarak Yalova'daki birliğine döndü. Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yıldırım, 22 Temmuz 2016'da tutuklandı. 28 Temmuz 2016'da, OHAL kapsamında TSK'dan ihraç edildi. 

Yargılanma sürecine başlanan Yıldırım'ın, Mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurduğu tespit edildi. Ayrıca, darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz ile aynı ankesörlü hat üzerinden arandığı belirlendi. 18 Ağustos 2018'de yargılandığı dava karara bağlandı. "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Savcılıktaki "darbe girişimi olduğunu biliyordum" ifadesini mahkemede değiştirerek, FETÖ’nün inkâr taktiğini uyguladı.

CHP'NİN SAHİP ÇIKTIĞI İSİM FETÖ'CÜ PİLOTA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

FETÖ tutuklularını savunan Çetinkaya, bunun için pişman olmadığını söyledi: "Cemaatten tanıdığım insanların terörist olduğuna inanmıyorum. Kerime Kumaş Yıldırım bir karıncayı dahi incitmez." Tüm bunlara rağmen Melek Çetinkaya'ya CHP lideri Kemal Klılıçdaroğlu kucaç açtı. 

# chp # türkiye # fetö # terörist # terör # 15 temmuz # eylem # kılıçdaroğlu # helikopter # pilot # Temmuz # ilk # darbe # tespit # Kerime Yıldırım