Instagram'a beklenen özellik geliyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, yeni özelliğini duyurdu. Buna göre Instagram'da artık masaüstü bilgisayarlardan ve OBS gibi üçüncü taraf yazılımlar kullanılarak canlı yayın açılabilecek.

Instagram'a beklenen özellik geliyor

Facebook,Whatsapp gibi popüler uygulamaları bünyesinde barındıran Meta şirketine ait olan Instagram, kullanıcılarının uzun süredir beklediği özellik için çalışmalara başladığını duyurdu. Instagram, masaüstü bilgisayarlardan ve OBS, Streamlabs, Streamyard gibi üçüncü parti yazılımlar kullanarak canlı yayın açma özelliğini test etmeye başladı.

"META SÖZCÜSÜ DUYURDU"

Meta sözcüsü Instagram canlı yayın özelliği ile ilgili olarak şunları söyledi:

- Instagram Live’ı paylaşılan deneyimler için anlamlı bir yer haline getirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz. Şu anda yayıncıların küçük bir ortak grubuyla yayın yazılımı kullanarak canlı yayına geçmelerine izin vermenin bir yolunu test ediyoruz.

"INSTAGRAM'DA MASAÜSTÜ BİLGİSAYARDAN CANLI YAYIN AÇMAK"

Instagram'ın masaüstü sürümünde canlı yayın başlatmak için yapılması gereken adımları da aktardı. Buna göre canlı yayın açarken, önce hangi üçüncü taraf yazılımın kullanıldığı (Streamlabs, OBS, Streamyard gibi) Instagram'a belirtilecek. Daha sonra Instagram canlı yayın başlığı seçildikten sonra Instagram'ın verdiği yayın anahtarı ve canlı yayın bağlantısı, üçüncü taraf yazılıma eklenerek canlı yayın yazılım ile bağlanmış olacak.

"INSTAGRAM CANLI YAYIN KURALLARI"

Instagram, üçüncü taraf yazılımlara izin vermeye hazırlanırken hala Instagram canlı yayınına bazı kurallar uygulamaya devam ediyor. Buna göre Instagram canlı yayınlarda, 9:16 en boy oranı, saniyede 60 kare hızı, 720 piksel çözünürlük ve 2250 ile 6000 Kbps arasında video bitrate aralığı destekleniyor.

# sosyal medya # Instagram canlı yayın # meta