Datça'da yangınla mücadele tüm hızıyla sürüyor

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan yangına müdahale 2. gününde de devam ediyor. Alevlere 20 helikopter ve 10 uçakla havadan, 179 arazöz, ve bin 466 personelle karadan müdahale ediliyor. Alevlerin sıçradığı mevkiilerde 450 hane tahliye edildi.

Datça'da yangınla mücadele tüm hızıyla sürüyor

Datça Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

Tedbir amacıyla Datça- Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı. Mesudiye Mahallesi’nin Döşeme, Mezgit, Ovabükü ile Hayıtbükü mevkiilerinde 450 hanede yaşayan 2 bin 500 vatandaş ile 38 büyükbaş ve 45 küçükbaş hayvan tahliye edildi.

Gece bölgede incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangına gece görüşe sahip 2 helikopterin de katıldığını açıkladı. Bakan Kirişçi, ilk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin elektrik trafosundan kaynaklı olduğunu belirtti.

Çalışmalar günün aydınlamasıyla yeniden hızlandı. Yangına, 1 İHA, 10 uçak, 20 helikopter, 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesi ve bin 466 personelle karadan müdahale ediliyor.

Rüzgar etkisini azaltırken, tek nokta olan Kızılbük mevkisinde yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından şimdiye kadar 19 kişinin etkilendiğini duyurdu. Koca, 84 sağlık personeli, 18 ambulans, 9 UMKE Timi ve 1 Mobil Komuta Aracının bölgede olduğunu ifade etti.

# sağlık # Kara yolu # Datça # muğla # orman # helikopter # bakan # ilk # arazöz