İmamoğlu kendisini böyle savunmaya çalıştı

Ekrem İmamoğlu yaşanan sel felaketinde tatilde olmasını eleştirenlere karşı kendini savunmaya çalıştı. İmamoğlu, "Sel, ben ailemle il dışında olduğum için olmadı" dedi.

İmamoğlu kendisini böyle savunmaya çalıştı

Ekrem İmamoğlu yaşanan sel felaketinde tatilde olmasını eleştirenlere karşı kendisini savunmaya çalıştı. İmamoğlu, "Sel, ben ailemle il dışında olduğum için olmadı" dedi.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın birinci günü şiddetli yağışlar yaşandı. Bunlar yaşanırken İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatilde olması eleştirilerin konusu oldu. İmamoğlu başta İstanbullular olmak üzere geniş kesimlerin tepkilerini üzerine çekti. Ekrem İmamoğlu İstanbul'da ki sel felaketi yaşanırken tatilde olmasını eleştirenlere karşı açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, selin kendisinin ailesiyle tatilde olduğu için yaşanmadığı yorumunda bulundu. İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

- Bize göre gerçek sihirli değnek bilim destekli ortak aklın etkin şekilde çalışması. Biz koskoca ülkeyi tek adam kısıtlamasıyla değil ortak akıl ile yönetmeyi tercih ediyoruz. O yüzden benim üzerimden, binlerce arkadaşımın emeğini yok saymaya kimsenin hakkı yok.

İmamoğlu sözlerine, sel felaketi yaşanan bölgelerde çalışmalara katılan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek devam etti. İmamoğlu, "Objektifin önüne geçip çizme ile poz vermeyle kimse bu emeğin önünü kapatamaz" dedi. İstanbul'da İSKİ'nin son 3 yılda 10.2 miyar liralık yatırımlar yaptığını söyleyen İmamoğlu, " Yağmur 3 yıl önceki İstanbul'a yağsa hala aradan bir hafta geçmesine rağmen kayıp vatandaşlar aranırdı" iddiasında bulundu.

İmamoğlu konuşmasının devamında bu yaşananların sebebini iktidarın mevcut uygulamalarına bağlayarak, "Tüm alanlarda 'tek adamlık' anlayışı ve bu anlayış yaygın bir hale getirilmek isteniyor" dedi.

Gelişmeleri anbean takip ettiğini ileri süren İmamoğlu, "Sabah saat 03.30 itibarıyla konferans sistemli görüşmeler yaparak gelişmeleri ekibimizle birlikte yönettik." dedi. Türkiye'de birçok alanda işlerin normalinden saptığını iddia eden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

- Mevcut iktidarın uygulamaları nedeniyle dejenere bir olgu ortaya çıktı: Tüm alanlarda 'tek adamlık' anlayışı ve bu anlayış yaygın bir hale getirilmek isteniyor. Kendi akıllarıyla değil, hep o 'tek adam' dediği neyse onun için harekete geçiriliyor.

İstanbul'da yaşanan selin ardından suni bir gündem yaratıldığını iddia eden İmamoğlu, "Gündeme bakarsak 3 bin 200 çalışanımızın hiçbir emeği yok" sözlerini kullandı.

# istanbul # türkiye # erdoğan # açıklama # süleyman soylu # gündem # Kurban Bayramı # kurban # yağmur # imamoğlu # tatil # sel # son # iktidar # takip # C # çizme