Mustafa Zeki Uğurlu kimdir? 15 Temmuz'un başındaki isim

15 Temmuz Amerikancı darbe girişimini Pensilvanya'dan, Fetullah Gülen ile birlikte yöneten Mustafa Zeki Uğurlu kimdir?

Mustafa Zeki Uğurlu kimdir? 15 Temmuz'un başındaki isim

Mustafa Zeki Uğurlu,  1986'da Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu, 1998-2000 yıllarında Genelkurmay Plan Prensipler Dairesi'nde görev yaptı. Bu dönemde çalıştığı kuruma ait plan ve projeleri, bu projelerde görev alacakların listelerini örgüt toplantılarında "Hususi abiye" iletti. Bu belgeler daha sonra FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının altyapısını oluşturacaktı. 

2010 yılındaki Ergenekon baskını sırasında Gölcük'te görev yaptı. Baskınlarda ve yargılamalarda kullanılan sahte belgeleri yapan FETÖ'cü ekibin başında bulundu. 2011 YAŞ kararıyla Tuğamiral oldu. Tuğamiral rütbesiyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda elektronik haberleşmeyi takip eden ve yöneten MEBS başkanlığına getirildi. 2012 YAŞ kararlarıyla Deniz Kuvvetleri Personel Daire Başkanı oldu. Bu atamadan sonra Deniz Kuvvetleri'ndeki FETÖ'cü yapılanmaya hız kazandırdı. 2015 YAŞ'ında tümamiral rütbesine getirilerek ABD'nin Virginia Eyaleti'nde bulunan NATO üssüne gönderildi.

NATO üssüne gönderildiği sırada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden Askeri Casusluk davası ile alakalı davanın temelini oluşturan önemli sahte belgelere ulaştı. Okan Bato 30 Haziran 2016 günü Genelkurmay Başkanlığı'na bir yazı yazarak, M. Zeki Uğurlu'nun ifadeye gelmesini istedi. Genelkurmay Başkanlığı Uğurlu'ya gonderdiği yazıyla, 9 Temmuz günü ifade vermek üzere İzmir'de bulunmasını istedi.

Norfolk'da hastaneye giden Uğurlu, Vertigo hastası olduğuna dair rapor aldı ve ifadeye gelmedi. Savcı Bato 9 Temmuz günü Uğurlu hakkında tutuklama kararı verdi. 

" 15 TEMMUZ'DAKİ ROLÜ"

M. Zeki Uğurlu darbe gecesi Pensilvanya'da, Fethullah Gülen'le birlikte darbeyi yönetti. 22 Temmuz'da üsse gelerek, üniformasını bırakıp ayrıldı.

Zeki Uğurlu dört gün sonra NATO Sanayi Danışmanlık Gurubu'nun Norfolk'taki toplantisına " Türkiye'yi temsilen" katıldı. Bu toplantı NATO'nun Silahlı Kuvvetler Yöneticileri Konferansı'na (Niag) bağlı istişari bir işbirliği forumu niteliğindeydi. NATO'nun internet sitesinde Zeki Uğurlu'nun toplantıdaki üniformalı resmi yer aldı. Aynı gün M. Zeki Uğurlu TSK'dan ihraç edildi. Birkaç gün sonra tüm basında Uğurlu'nun ABD'den sığınma talep ettiği haberi yer aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlarda itirafçı olan bazı eski subaylar, Uğurlu'nun gizli bilgi ve belgeleri Gülen'e teslim ettiğini söyledi. Ayrıca Uğurlu, daha sonra FETÖ üyesi olduğu ortaya çıkan bazı askerlere de 100 tam sicil notu verdi.

# izmir # abd # türkiye # fetö # incirlik üssü # 15 temmuz # Fetullahçı Terör Örgütü # nato # pensilvanya # Amerika Birleşik Devletleri # Temmuz # darbe # askeri casusluk # Mustafa Zeki Uğurlu # hain darbe girişimi # Kumpas Davaları # norfolk